Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind

Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia

Σωματείο Εργαζομένων στη Cyta

Δελτίο Τύπου

Το τριήμερο 31/01/17 – 02/02/17 πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες κινητοποιήσεις από τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών Wind, Nokia, Cyta Hellas. Κινητοποιήσεις οι οποίες αποτιμούνται ιδιαίτερα επιτυχημένες , σε μια περίοδο υποχώρησης του εργατικού κινήματος και γενικότερης παθητικότητας στην οποία έχουν επέλθει τα λαϊκά κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα στην στάση εργασίας της Nokia συμμετείχαν συνάδελφοι από τρεις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας. Κατά τη διάρκεια της στάσης συγκεντρώθηκαν στους διάφορους προαύλιους χώρους και εκμεταλλεύτηκαν  την ευκαιρία για να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τα κοινά τους προβλήματα στον χώρο εργασίας και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ΕΣΣΕ.

Στην στάση εργασίας της Cyta Hellas συμμετείχαν μαζικά ιδιαίτερα χώροι που υφίστανται την μεγαλύτερη πίεση δουλειάς όπως το τμήμα τηλεφωνικής τεχνικής υποστήριξης και το τμήμα διακράτησης πελατών της διεύθυνσης πωλήσεων. Η μαζική απήχηση έφτασε μέχρι το ΔΣ της Cyta, τα μέλη του οποίου αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας για συνάντηση αυτή τη φορά. Αποδεικνύοντας βέβαια ότι είναι μάταιη η λογική εξήγηση σε ανθρώπους διαφορετικής κοινωνικής τάξης της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και της φτωχοποίησης που οδηγούν οι εφαρμογές των αδιέξοδων πολιτικών τους την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων συναδέλφων μας.

Το τριήμερο κινητοποιήσεων έκλεισε με την 24ωρη απεργία της Wind. Η απεργία είχε συμμετοχή σε σημαντικά ποσοστά πανελλαδικά σε βαθμό που ενόχλησε αρκετά την εργοδοσία της εταιρείας. Πράγμα το οποίο δείχνουν οι έκνομες προσπάθειες παρεμπόδισης ενημέρωσης των συναδέλφων μέσω εντολής καταστροφής των αφισών από τους υπάλληλους security και την διακοπή παροχής ρεύματος στο γραφείο του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων Wind την ημέρα της απεργίας.

Οι κινητοποιήσεις αυτές ανεβάζουν το ηθικό των εργαζομένων, δείχνουν την αποτελεσματικότητα της συλλογικής δράσης και αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε νικηφόρους αγώνες απέναντι στην μιζέρια και την εξαθλίωση που μας επιφυλάσσουν κυβερνήσεις και εργοδότες.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους αλληλέγγυους συναγωνιστές και τις συλλογικότητες που μας συμπαραστάθηκαν εκφράζοντας την κοινή μας πεποίθηση ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που εκπορεύεται από τις κυρίαρχες πολιτικές και οικονομικές ελίτ.

Ας φροντίσουμε αποφασιστικά και ενωτικά οι δράσεις αυτές να αποτελέσουν την αρχή μόνο του δύσκολου δρόμου που έχουμε να διανύσουμε σε σύγκλυση με όλους τους κοινωνικούς αγώνες που θα διεξαχθούν προσεχώς.

Η συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε μπορεί να απαντηθεί μόνο με συντονισμένους αγώνες. 

Καλούμε όλα τα σωματεία-ομοσπονδίες-εργατικές συλλογικότητες που τάσσονται με τα συμφέροντα των εργαζόμενων, σε αυτήν την κατεύθυνση, και από κοινού να συμβάλουμε για ένα πλατύ εργατικό, αγωνιστικό μέτωπο που θα αντιπαρατεθεί συνολικά με τις αντεργατικές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ – ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ – ΜΑΖΙΚΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ