Το Λαϊκό Μέτωπο και η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, συνεχίζουν τον αγώνα αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης που διεξάγουν σχετικά με τους/τις έντεκα συντρόφους/ισσες από την Τουρκία που κρατούνται δέσμιοι στις ελληνικές φυλακές.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για την τελευταία περίπτωση σε μια σειρά από πολλές, που οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, αποδεικνύουν με την αγαστή τους συνεργασία πως ο πραγματικός τους εχθρός δεν είναι εθνικός αλλά ταξικός: ο αγωνιζόμενος λαός. Όπως σημειώνει η επιτροπή αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή της:

«Η δίκη, στην οποία καταδικάστηκαν οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία, σε συνολική ποινή κάθειρξης 333 ετών, δεν ήταν μια δίκαιη δίκη σύμφωνα, ακόμα και με τους νόμους του αστικού κράτους. Αυτή είναι μια πολιτική απόφαση που υπαγορεύτηκε, από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και τον τούρκικο φασισμό, με στόχο να εκφοβίσει τους επαναστάτες από την Τουρκία, που ζουν στην Ελλάδα και να αποτρέψει τους αντιιμπεριαλιστικούς και αντιφασιστικούς αγώνες τους. Το Δικαστήριο στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, έλαβε μια πολιτική απόφαση παραβιάζοντας ανοιχτά τους αστικούς νόμους και τις καθολικές αρχές του δικαίου, σφετερίζοντας τα δικαιώματα τους στην υπεράσπιση και τη δίκαιη δίκη. Αυτή η απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα των πιέσεων του τουρκικού φασισμού και του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ-ΕΕ, εφαρμόζοντας τους ορισμούς της «τρομοκρατίας» σύμφωνα με τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και τους «αντιτρομοκρατικούς νόμους», που δημιουργήθηκαν για να τα εξυπηρετούν. Το δικαστήριο επέβαλε βαριές ποινές στους 11 επαναστάτες από την Τουρκία, χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία, με βάση μόνο την πολιτική επιθυμία. Ακόμα και το γεγονός ότι κάνουν το σήμα της νίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά την είσοδο και έξοδο από την αίθουσα του δικαστηρίου, είναι η απόδειξη για καταδίκη με τόσο βαριές ποινές. Επομένως, ξεκάθαρα, αυτή η δίκη ήταν μια πολιτική δίκη. Αυτή η απόφαση είναι πολιτική. Πρέπει να γίνει μια δίκαιη δίκη, αυτή η αδικία πρέπει να τερματιστεί, οι 11 επαναστάτες από την Τουρκία πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως!»

Έτσι λοιπόν, διεκδικώντας το αυτονόητο, το Λαϊκό Μέτωπο και η Επιτροπή Αλληλεγγύης πραγματοποιούν κάθε Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ κλιμάκιό τους βρίσκεται καθημερινά στα Προπύλαια 16.00 – 20.00 εκτός Σαβ/κου, όπου ενημερώνουν τους περαστικούς για την υπόθεση και συλλέγουν υπογραφές.

Διατρανώνουμε και εμείς με την σειρά μας για ακόμα μια φορά: Η αδερφοσύνη με τον τούρκικο λαό και η από κοινού πάλη με τους εχθρούς της εργατικής τάξης, είναι ο φόβος των αστικών τάξεων των χωρών μας.

Η αλληλεγγύη θα νικήσει

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!