Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του 2019 από την Κόκκινη Βιβλιοθήκη το σπάνιο και δυσεύρετο βιβλίο: ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΦΥΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ 1946-1947.
Το βιβλίο αυτό αξίζει να διαβαστεί όχι αποκλειστικά επειδή είναι ένα ακόμα ιστορικό ντοκουμέντο. Σε κάθε ιστορική “ανάγνωση” της επαναστατικής ταξικής πάλης χρειάζεται να βγαίνουν πολιτικά συμπεράσματα, τα οποία θα συνοδεύονται από τα καθήκοντα των αγωνιστών στο σήμερα. Οι αγωνιστές που συμμετέχουν στο αντικαπιταλιστικό/αντιιμπεριαλιστικό κίνημα έχουν πάντα ανοιχτό μέτωπο με αυτές τις δυνάμεις που δρουν στον αντίποδα της επαναστατικής-σοσιαλιστικής προσέγγισης, παρά τις υπερεπαναστατικές κραυγές τους.
Αντιγράφουμε από την εισαγωγή του βιβλίου:
[…] Με αυτή την έκδοση θέλουμε και εμείς να απευθυνθούμε στα προλεταριακά στοιχεία των τροτσκιστικών ομάδων και να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν ότι ο αγώνας για σοσιαλισμό-κομμουνισμό δεν είναι μόνο «ωραίες και καθαρούλικες» λεξούλες μα μια σύνθετη δραστηριότητα που χρειάζεται μελέτη και δράση. Το Κ.Κ.Ε. κατάφερε και αντιπάλεψε πολιτικο-ιδεολογικά τον τροτσκισμό και συσπείρωσε πλάι του όλους τους εργάτες που δίψαγαν για επαναστατική δράση ξεγυμνώνοντας τις τροτσκιστικές αντισοβιετικές κραυγές […]