Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, 11/1, στο Υπουργείο Εργασίας, καλεσμένη από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και στηρίχτηκε από εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία και από σωματεία σε Δήμους. Μπροστά στο πέταμα των 25.000 εργαζομένων στην ανεργία πρέπει να σηκωθεί ένα τείχος ενότητας και συσπείρωσης.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας και οι δήμοι ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι δε μπορεί να εμπαίζουν 25.000 εργαζόμενους, δίνοντάς τους ψίχουλα (μιλάμε για μισθό 614 ευρώ) και ζητώντας από αυτούς να κάνουν τη «λάντζα» σε κάθε τι που τους ζητιέται.

Στη συγκέντρωση, μέλη της Βίδας μοίρασαν το Δελτίο και συνομίλησαν με εργαζόμενους, με την προοπτική να φτιαχτούν επιτροπές σε δήμους συντονίζοντας τη δράση τους.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Screen-Shot-2022-11-11-at-20.33.13.png
Αφίσα που κολλήθηκε στην Καισαριανή από 8μηνους εργαζόμενους

Γράφαμε σε ανακοίνωση που μοιράστηκε στο δήμο Ζωγράφου και συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση:

«Για τους 25.000 εργαζόμενους δεν θα ενδιαφερθεί κανείς παρά μόνο το οργανωμένο εργατικό κίνημα.Αυξήσεις τώρα στους μισθούςστην κοινωφελή εργασία καιπροσλήψεις όλων στους Δήμους με δικαιώματα και χωρίς προϋποθέσεις.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσεςελάτε σε επαφή με τους συλλόγους και τα σωματεία εργαζομένωνσε κάθε Δήμο καιφτιάξτε επιτροπές αγώνα. Δεν πάει άλλο. Η κοροϊδία του κράτους πάνω στις πλάτες σας είναι ολοφάνερη. Η εκμετάλλευση για 614 ευρώ είναι σκάνδαλο. Όλοι-ες στα σωματεία, η συσπείρωση και η ενότηταθα τους τρίξει τα δόντια και θα δουν κατάματα το δουλεμπόριο των 8μηνων και τη συνθήκη ομηρίας που έχουν χιλιάδες εργαζόμενους-ες…».

Όλοι/ες στην απεργία στις 17/1 που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκέντρωση στις 10.00πμ και πορεία από το υπουργείο Εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών.