Πανό από πορεία αλληλεγγύης στους 9 κούρδουςκαι τούρκους αγωνιστές (Γενάρης 2018)

Μια μέρα μετά τον θάνατο – δολοφονία της αγωνίστριας, μέλους του Grup Yorum,HelinBölekαπό το αστικό κράτος της Τουρκίας (3/4), ο Αλέξης Τσίπρας μέσω διαδικτύου εξέφρασε την «θλίψη» του:

Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 28 της χρόνια, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή.
Κανένας όμως δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη […]
Κλασσικά τερτίπια της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας: γενικολογίες, κροκοδείλια δάκρυα και “αριστερή” ευαισθησία από τον μέχρι πρότινος διαχειριστή του καπιταλισμού. Η ελευθερία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη του Τσίπρα εκφράστηκαν όπως πραγματικά τα εννοεί μέσα από τα 4 χρόνια διακυβέρνησης του κόμματός του, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη ελευθερία που υπερασπίστηκε είναι αυτή της αγοράς, η αλληλεγγύη του στράφηκε προς τους καπιταλιστές αυτού του τόπου, χτυπώντας της εργατική τάξη. Όσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για να μη μακρηγορούμε, ξαναγράφουμε κάποια ενδεικτικά από το κείμενο Το «δίλλημα» της κάλπης:
[…] Σε μια περίοδο οπισθοχώρησης της εργατικής τάξης και των αγώνων της, η γραμμή που επιλέχθηκε ήταν αυτήτης συγκεκαλυμμένης καταστολής. Οι δηλώσεις περί κατάργησης των ΜΑΤ- ΥΜΕΤ και απαγόρευσης της οπλοφορίας και των δακρυγόνων σε διαδηλώσεις, όπου υπήρξε κινητικότητα, μετατράπηκαν σε αποφάσεις ωμής καταστολής. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
  • Απαγόρευση συναθροίσεων κατά την επίσκεψη Ομπάμα (2016).
  • Επίθεση των ΜΑΤ και συλλήψεις στην πορεία της 17ηςΝοέμβρη (2017/2018).
  • Το 6χρονο παιδί των μελών του Επαναστατικού Αγώνα γίνεται στόχος του κράτους (2017).
  • Χρήση αύρας στην επέτειο Γρηγορόπουλου (2018).
  • Στημένο κατηγορητήριο και συλλήψεις με εισβολή μπάτσων στα σπίτια 9 Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, με αποτέλεσμα την φυλάκισή τους για σχεδόν ενάμιση χρόνο, όπου και ολοκληρώθηκε η δίκη (2018-2019).
  • Εκκενώσεις καταλήψεων και καταστολή σε διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, συνταξιούχων, καθαριστριών.

Στη γραμμή του Τσίπρα περί κοινωνικής δικαιοσύνης και δημοκρατικών δικαιωμάτων, εμφανίστηκε μετά από λίγες μέρες και ένας άλλος σοσιαλδημοκράτης και αρθρογράφος του left.gr, ο Γιάννης Μπαλάφας, με το άρθρο: την έλεγαν Χελίν Μπολέκ, που αξίζει να διαβαστεί όλο για να καταλάβουμε πόσο βρώμικο είναι το επίπεδο της «ανανεωτικής αριστεράς».

Το τιμόνι του αστικού κράτους κρατούσε την προηγούμενη περίοδο και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταστέλλοντας, φυλακίζοντας, χτυπώντας με κάθε τρόπο την εργατική τάξη για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Κεφαλαίου. Ας μην κάνει “σκληρή” κριτική στον Ερντογάν και στους “αυταρχικούς ηγέτες” κρυμμένος πίσω απόαγωνιστές-μάρτυρες- γιατί οι 9 κούρδοι και τούρκοι φυλακίστηκαν, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ως “δώρο” στο διπλωματικό πλαίσιο της καλής “γειτονίας” με τον Σουλτάνο…

Κλείνοντας, να πούμε πως η κομμουνίστριαHelinBölekέδωσε τη ζωή της στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλισμό, στον φασισμό και στον πόλεμο. Δολοφονήθηκε γιατί οι αγώνες της υπερασπίζονταν τους εκμεταλλευόμενους και τον αγωνιζόμενο λαό της Τουρκίας. Οι υποταγμένοι στον Ιμπεριαλισμό, οι διαχειριστές του ελληνικού καπιταλισμού, οι εχθροί της εργατικής τάξης καλά θα κάνουν να το βουλώνουν. Ο κόσμος της Helin με τον κόσμο του Τσίπρα και του Μπαλάφα, είναι δύο κόσμοι που βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Τιμή για πάντα στηνHelinBölek!
Αλληλεγγύη στονIbrahimGökçekπου συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι θανάτου