Γκαγκάριν: Έκανα το γύρο της γης με το διαστημόπλοιο και είδα πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης μας. Εμείς, οι άνθρωποι πρέπει να διαφυλάττουμε αυτή την ομορφιά και να την αυξάνουμε. Όχι να την καταστρέφουμε.

Την στιγμή που οι καπιταλιστές στις ΗΠΑ, «τελειώνουν» την πανδημία για να μην μπει εμπόδιο στην εκμετάλλευση ανθρώπων και φυσικού πλούτου, στην απόσπαση υπεραξίας και στα κέρδη τους…

Την στιγμή που η καμπάνια «επιστροφή στην κανονικότητα» (Return to normal) έχει ήδη χρηματοδοτηθεί για να δηλητηριάσει την εργατική τάξη με την μοιρολατρική αποδοχή της εξαθλίωσης της και της εξόντωσής της… με το «επιχείρημα»: ο κορωνοιός ήρθε για να μείνει, πρέπει να το συνηθίσουμε, μια γρίπη είναι μόνο, συνεχίζουμε τις ζωές μας.

Την στιγμή που η διαφωνία εντός των τειχών της αστικής τάξης αφορά το αντικοινωνικό, απάνθρωπο ερώτημα πόσος θάνατος είναι «αποδεκτός»…

Την ίδια αυτή στιγμή, οι αριθμοί είναι «αμείλικτοι»:

  • Την 1η Οκτωβρίου 2021 οι νεκροί από τον κόβιντ στις ΗΠΑ ξεπέρασαν το μακάβριο αριθμό των 700 χιλιάδων.
  • Από τον Ιανουάριο του 2020 οι ΗΠΑ μετρούν 43 εκατομμύρια κρούσματα.
  • 48 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
  • 11 εκατομμύρια δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το νοίκι από τις αρχές της πανδημίας και κινδυνεύουν με έξωση, κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο.
  • 1,73 τρις δολάρια είναι το χρέος των φοιτητών για τις σπουδές τους.
  • Το 2020 πάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχασαν τις δουλειές τους.

Για την ίδια χρονιά, το 2020, το περιοδικό Forbes παρουσίασε 98 νέους δισεκατομμυριούχους που γιόρταζαν τα πλούτη τους. Γιόρταζαν με τον ίδιο συνειδητό τρόπο που ο μεγαλοπλουτοκράτης της Amazon, Jeff Bezos, τον Ιούλιο του 2021, εν μέσω κρίσης και πανδημίας γιόρταζε το προσωπικό διαστημικό του ταξίδι, που του το «πλήρωσε κάθε ένας από τους εργαζόμενους στην Amazon», όπως δήλωνε με κυνισμό.

Αυτή είναι η κανονικότητα στην οποία θέλουν να επιστρέψουμε. Τι σημαίνει; Εργάτες σκοτωμένοι ή εξαθλιωμένοι για τα κέρδη των καπιταλιστών.