Από την ομιλία Κικίλια στην εκδήλωση παρουσίασης των δωρεών προς το ΕΣΥ

Στις 7/5 σε μια «σεμνή» τελετή, ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας ευχαρίστησε για τις δωρεές που αφορούν 865 Φορείς / Οργανισμούς / Ιδιώτες. Αλλά και Κράτη, όπως η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα οποία ευχαρίστησε ιδιαίτερα.

«Το σύνολο των δωρεών αυτών ξεπερνά τα 89 εκ. ευρώ.

Από αυτά, 40 εκ. ευρώ αφορούν τον ιατρικό εξοπλισμό.

Ενδεικτικά:

· 1.228 Monitors ΜΕΘ

· 1.051 Αναπνευστήρες και 172 φορητούς αναπνευστήρες

· 595 Κλίνες ΜΕΘ

24,2 εκ. ευρώ αφορούν Μέσα Ατομικής Προστασίας

Ενδεικτικά:

· 20.252.348 μάσκες

· 330.199 χειρουργικές στολές

· 160.397 Ολόσωμες Προστατευτικές Στολές

· 134.774 Ποδονάρια

12,5 εκ ευρώ αφορούν καταθέσεις χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, έχουμε 226 Φορείς / Οργανισμούς / Ιδιώτες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει πρόθεση δωρεών, ύψους περίπου 8,8 εκ. ευρώ, για τις οποίες αναμένουμε να ολοκληρωθούν διαδικασίες.

Με αίσθημα ευθύνης ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι στήριξαν εμπράκτως, ηθικά και οικονομικά, το εν λόγω εγχείρημα και το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Δεν θα σταματήσουμε να τονίζουμε προς την εργατική τάξη και τον λαό μας ότι όλα αυτά που δήθεν μας χαρίζονται για το «κοινό καλό», δεν είναι τίποτε άλλο από κλοπιμαία*. Οι φορείς που ο Κικίλιας ευχαριστεί είναι διάφορα παραμάγαζα που ανοίγουν οι καπιταλιστές για να ξεπλένουν χρήματα και να καλλωπίζουν το αποκρουστικό τους πρόσωπο…

Για όσους  μας κατηγορήσουν για «αχαριστία» θα επαναλάβουμε τα βασικά: η εργατική τάξη παράγει τα πάντα με το μόχθο της και οι καπιταλιστές μικροί και μεγάλοι κλέβουν την υπεραξία. Αυτή η υπεραξία είναι συσσωρευμένη μέσα στα πουγκιά των καπιταλιστών και των «πλούσιων ιδιωτών», τα οποία τα ανοίγουν σε στιγμές κρίσεων και  αναταραχών. Τα πουγκιά αυτά ανοίγουν για να γίνουν  φτιασίδωμα, όταν πάει να χαλάσει το μακιγιάζ του ελληνικού καπιταλισμού και να φανεί το αποκρουστικό πρόσωπο της ταξικής εκμετάλλευσης και της ληστείας. 

Θα πούμε και κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κανείς από τον πολιτικό κόσμο των αστών που να μην εξυμνεί τα μνημόνια που προχώρησαν την καπιταλιστική αναδιάρθρωση και έγιναν σωσίβιο, για να διασωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός. Μέσα σε αυτή τη μνημονιακή λαίλαπα ήταν και οι τεράστιες περικοπές στη δημόσια δωρεάν υγεία. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Σήμερα ο Κικίλιας πανηγυρίζει για τις δωρεές και μας τις παρουσιάζει όχι σαν επιστροφή κάποιων κλοπιμαίων όπως είναι αλλά σαν να πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες για τα αφεντικά μας…

Είναι χαρούμενοι και ικανοποιημένοι όταν μετατρέπουν τους λαούς σε επαίτες, όταν ο κόσμος της εργασίας φιλά τα χέρια των ευεργετών του.

Ας μην τους κάνουμε άλλο τη χάρη και ας παλέψουμε ακόμα πιο πεισμωμένοι για την εργατική εξουσία, την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της ατομικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, τον Κομμουνισμό.

ΕΚΕ: οι “ευαισθησίες” στον καπιταλισμό

Να μην περάσει η αστική «φιλανθρωπία»

ΓΣΕΕ – ΤΧΣ 5-3

Για τα μονοπώλια στο φάρμακο και το παράδειγμα της Κούβας