Με κείμενό τους από τις φυλακές, οι τούρκοι και κούρδοι αγωνιστές που δικάζονται αυτές τις μέρες στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, καταγγέλλουν τα αίσχη που διαπράχτηκαν σε βάρος τους (αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάστε εδώκαι εδώ).

Κείμενο για την ίδια υπόθεση μας έστειλε και η Πόλα Ρούπα, συγκρατούμενη των δύο αγωνιστριών που δικάζονται.

Δεν θα σκύψουμε τα κεφάλια μας απέναντι στην αδικία. Στη δίκη μας συμμετείχε εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας

Σήμερα στην αίθουσα δεν δικάστηκαν οι επαναστάτες, αλλά δικάστηκε η εχθρότητα της αστυνομίας και του δικαστηρίου προς τους επαναστάτες.

Οι συνήγοροί μας, λόγω της βίας που δεχτήκαμε από την αστυνομία και την Ειδική Ομάδα Μεταγωγών, στις 8 Ιουλίου, μέσα στην δικαστική αίθουσα, δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στη σημερινή δίκη και αποχώρησαν.

Η έδρα δεν ήθελε να μας δώσει το λόγο καθόλου, αλλά με την αντίστασή μας καταφέραμε και τον πήραμε και αναδείξαμε την αδικία που επικρατεί. Ρωτήσαμε τους δικαστές, τι έχουν να πουν για τη βία μέσα στην δικαστική αίθουσα. Η πρόεδρος της έδρας έλεγε ότι αυτή η βία δεν τους ενδιαφέρει, γιατί δεν έχει σημασία για τη δίκη.

Η έδρα μέχρι σήμερα πήρε θέση απενάντί μας. Στη συνέχεια έκοψαν την ομιλία των δικηγόρων μας και δεν άφησαν να μιλήσουν οι μάρτυρές μας. Με διάφορες αποφάσεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους. Για όλα αυτά είπαμε ότι δεν θα σκύψουμε τα κεφάλια μας μπροστά στις αδικίες. Στην Τουρκία μπροστά στις αδικίες, οι καλλιτέχνες και οι δικηγόροι μας έκαναν απεργία πείνας μέχρι θανάτου και έχασαν τις ζωές τους. Αν θα συνεχιστεί αυτή η κατάσταση αδικίας μέσα στο δικαστήριο θα ξεκινήσουμε απεργία πείνας.

Η έδρα προσπάθησε να συνεχίσει τη δίκη χωρίς την παρουσία των συνηγόρων μας. Είπαν ότι όλα είναι νόμιμα.

Εμείς είπαμε ότι και ο φασισμός είχε νόμους. Ο Χίτλερ, ο Μουσολίνι είχαν νόμους. Και ο τουρκικός φασισμός έχει νόμους. Είπαμε ότι δεν μιλάμε για τους νόμους αλλά μιλάμε για τη δικαιοσύνη.

Στη συνέχεια η έδρα δήλωσε ότι θα συνεχίσει να δικάζει χωρίς συνηγόρους και ακόμα και χωρίς εμάς. Επίσης μας έδωσε 10 λεπτά για να σκεφτούμε αν θα συνεχίσουμε χωρίς τους συνηγόρους μας.

Για όλα αυτά που έγιναν σήμερα εμείς σηκωθήκαμε και αδειάσαμε την αίθουσα. Εκείνη την ώρα, ο κύριος Θ. Σοφός, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, έφτασε στην αίθουσα που γίνεται η δίκη μας και δήλωσε στην έδρα της δίκης μας πως σύμφωνα με την ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν μπορεί να συνεχίσει το δικαστήριο χωρίς συνηγόρους και χωρίς κατηγορούμενους.

Μετά από αυτό, η έδρα πήρε απόφαση για διακοπή και αποφάσισε να συνεχίσει την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021, ώρα 09.00.

Σήμερα στην δικαστική αίθουσα οι επαναστάτες καταδίκασαν την αδικία, τις πιέσεις, την εχθρότητα της έδρας, της αστυνομίας και της κυβέρνησης.

Σήμερα κέρδισε η Αντίσταση και η Αλληλεγγύη.

Θα συνεχίσουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Εμείς θα Νικήσουμε.

Ελεύθεροι Κρατούμενοι Από Την Τουρκία Στις Φυλακές Της Ελλάδας

09.07.2021

Πόλα Ρούπα: Οχι στην αστυνομική βία εναντίον των Πολιτικών Κρατουμένων – μελών του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας

11/7/2021

Στις δικαστικές αίθουσες των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αυτό το διάστημα διεξάγονται δύο δίκες. Η μία είναι το εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα που δικάζομαι εγώ για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού το 2016 και η άλλη είναι των 11 αγωνιστριών/αγωνιστών-πολιτικών κρατούμενων Τούρκων και Κούρδων, μελών του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 8/7 ηHarika Kızılkayaκαι ηHazal Seçerσυγκρατούμενές μου και οι δύο στις φυλακές Κορυδαλλού, γύρισαναπό το δικαστήριο χτυπημένες και με σχισμένα ρούχα. Είχε προηγηθεί βίαιη επίθεση από αστυνομικούς στις/τους δικαζόμενες/ους μέσα στη δικαστική αίθουσα, που κατέληξε σε συμπλοκή μεταξύ δικαζόμενων και αστυνομικών. Οι πολιτικές κρατούμενες/οι το μόνο που ζητούσαν ήταν να παραμείνουν στη δικαστική αίθουσα και να συνομιλούν με τις/τους συνηγόρους τους. Η αστυνομική φρουρά δεν τους επέτρεπε ούτε συνομιλίες με κανέναν ούτε καν να παραμένουν στη δικαστική αίθουσα όταν οι δικαστές δεν ήταν παρόντες και τους επέβαλαν κράτηση στα αποπνικτικά και βρώμικα κρατητήρια. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης χτυπήθηκε άσχημα και κατέληξε στο νοσοκομείο οSinan Oktay Özenκαθώς δέχτηκε χτύπημα στη καρδιά του ενώ έχει υποβληθεί σε διπλό bypass. Επίσης χτυπήθηκαν αλληλέγγυοι και συγγενείς τους ενώ συνέλαβαν και τρείς γυναίκες από τους παρευρισκόμενους στη δίκη.

Γνωρίζω από την εμπειρία μου ότι η παραμονή σε αυτούς τους άθλιους χώρους συνιστά από μόνη της παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων των κρατουμένων-δικαζόμενων και προσβάλει την αξιοπρέπειά τους. Κατά το παρελθόν είχα και εγώ διαμαρτυρηθεί έντονα αρνούμενη να παραμένω εκεί με αποτέλεσμα να σταματήσει η κράτησή μου σε αυτό το χώρο και να πηγαίνω απευθείας στη δικαστική αίθουσα. Η επιμονή της αστυνομίας να κρατούνται οι πολιτικοί κρατούμενες/οι του Λαϊκού Μετώπου της Τουρκίας σε αυτά τα κρατητήρια και η αυτονόητη άρνηση των ίδιων να υφίστανται συνεχώς αυτή την προσβλητική μεταχείριση προκάλεσε τη βίαιη αντίδραση της αστυνομικής φρουράς. Καθώς έχω υποστεί επί μακρόν την τιμωρητική αντιμετώπιση ως πολιτική κρατούμενη και ως δικαζόμενη από το αρμόδιο υπουργείο με τις αναρίθμητες μεταγωγές σχεδόν για ένα χρόνο από τις φυλακές Ελαιώνα στις φυλακές Κορυδαλλού για να παρίσταμαι με τις μέγιστες δυνατές δυσκολίες στις δίκες μου αντιλαμβάνομαι την πίεση που ασκούν στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς κρατούμενες/ους εν όψει της δίκης τους ως μέρος μιας ευρύτερης τακτικής πολιτικής εκδίκησης και τιμωρίας πολιτικών κρατουμένων, στα πλαίσια της οποίας υπονομεύεται συνειδητά κάθε δικαίωμα για την διεξαγωγή μιας «δίκαιης» δίκης. Και σε αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και η έδρα του δικαστηρίου τους, καθώς με την ανοχή και εντέλει με την συναίνεσή της εκτυλίσσονται αυτές οι ακραίες καταστάσεις εντός της δικαστικής αίθουσας δείχνοντας απροκάλυπτα με αυτό τον τρόπο την εκ των προτέρων προκατειλημμένη στάση της απέναντι στις/τους δικαζόμενες/ους.

Οι ίδιες/ίδιοι το μόνο που ζητούν είναι η ομαλή διεξαγωγή μιας «δίκαιης» δίκης και να σταματήσει η παραβίαση των στοιχειωδών δικαιωμάτων τους τα οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ