Δύο εργάτες μέσα σε δεκαπέντε μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς… Δύο υλοτόμοι-δασεργάτες δεν γύρισαν σπίτι τους. Η Βόρεια Εύβοια που αφέθηκε στην καταστροφή και μετρά πληγές δε σταματά να κλαίει και να πενθεί. Στις 10 Νοέμβρη ο 39χρονος Μανώλης Φέκας κάτοικος Λίμνης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ στη προσπάθεια του να τραβήξει ένα πεύκο με συρματόσκοινο προς το δρόμο του Ρετσινόλακκου. Στις 27 Νοέμβρη 55χρονος κάτοικος Δαμιάς (δυστυχώς δεν μάθαμε στοιχεία του) σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε πεύκο στο ίδιο μέρος.

Ο αγώνας για επιβίωση και οι εντατικοί ρυθμοί για να βγει το μεροκάματο σε μια περιοχή που την μαστίζει η ανεργία είναι κάποιοι από τους λόγους που οι εργάτες πιέζονται και τελικά πέφτουν νεκροί, χωρίς μέτρα προστασίας και συνθήκες κατάλληλες για δουλειά, πραγματικά σκληρής, μέσα στο δάσος.

Όπως πληροφορηθήκαμε τεράστιο πρόβλημα υπάρχει σε οδικό δίκτυο και ασθενοφόρα με αποτέλεσμα όλα να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα σε περίπτωση ατυχημάτων και έκτακτων περιστατικών.

Κι όμως ζούμε στον 21ο αιώνα και η Βόρεια Εύβοια χάνει ανθρώπους την ίδια στιγμή που οι διάφοροι Μπένοι, οι επιτροπές «πρασίνου» και ελπιδολογίας και τα ιδρύματα των καπιταλιστών παρλάρουν ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη·Για ποιους, ρωτάμε εμείς.

Λαέ της Βόρειας Εύβοιας οργανώσου, μη το βάζεις κάτω, μόνο η πάλη μας μπορεί να μας σώσει από τη θηλιά της αδυσώπητης πολιτικής του Κεφαλαίου.

Διαβάστε ακόμα:

Βόρεια Εύβοια: να μην παραδοθούμε στους«φιλεύσπλαχνους»

Β. Εύβοια: Η καταστροφή συνεχίζεται… (2)

Η Βόρεια Εύβοια συνθλίβεται και από τις τιμές των οικοδομικών υλικών

Βόρεια Εύβοια: αλληλεγγύη στις διεκδικήσεις των αγροτών

Βόρεια Εύβοια: Συνεχίζεται το«χραπ-χρουπ»

Β. Εύβοια: η καταστροφή συνεχίζεται…

Για το συλλαλητήριο στη Χαλκίδα

Κυκλοφόρησε η 1η ανακοίνωση της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας

Για το συλλαλητήριο στη Στροφυλιά…

Εύβοια: να μη ξεχάσουμε τους δέκα νεκρούς

Στους φίλους από Αχλάδι Ευβοίας

“Πατρίδα μου είναι η παιδική μου ηλικία”, και δεν υπάρχει πια

Με τα ίδια ματοβαμμένα χέρια…

Λίγες σκέψεις στην κόλαση του Δάντη ή αλλιώς το ελληνικό δεκαήμερο του Βοκάκιου

Ο λαός μας παλεύει για τον τόπο. Άλλος κανείς

Κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Β. Εύβοια: Δε μας αξίζει τέτοια ζωή…

Β. Εύβοια: στο έλεος άλλης μιας θεομηνίας