Μια προσπάθεια συνολικής καταγραφής εργοδοτικών εγκλημάτων από τις αρχές του έτους μέχρι τέλος Απρίλη:
31/12 Εργαζόμενος στο καζίνο της Πάρνηθας, άφησε την τελευταία του πνοή στο χώρο δουλειάς από καρδιολογικά αίτια, χωρίς καμιά ιατρική φροντίδα.
5/1 Στο εργοστάσιο της «elbisco» στο Πικέρμι εργάτης που δούλευε στην παραγωγή φρυγανιάς, τραυματίστηκε από την συσκευαστική μηχανή με αποτέλεσμα να χάσει δύο δάχτυλα.

13/1 33χρονος οικοδόμος έχασε την ζωή του πέφτοντας στο κενό από τον 7ο όροφο οικοδομής στην κάτω Τούμπα.

21/1 Εργαζόμενη συμβασιούχος στη καθαριότητα στο δήμο Αγ. Δημητρίου, τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει μέρος από το ένα δάχτυλό της.

30/1 34χρονος ναυτεργάτης μέλος του πληρώματος του Ε/Γ – Τ/Ρ «ΣΕΡΕΝΙΤΥ», στην ναυπηγοεπισκευαστική βάση στο Πέραμα, τραυματίστηκε στον αριστερό του ώμο, ύστερα από πτώση του στο κατάστρωμα.

31/1 Ηλεκτρολόγος στο νεκροταφείο του δήμου Βύρωνα, στην προσπάθεια του να επισκευάσει πίνακα της ΔΕΗ, υπέστη έγκαυμα και μικρές βλάβες στα μάτια του έπειτα από βραχυκύκλωμα.

6/2 35χρονος εργάτης στην Ηλεία έχασε την  ζωή του όταν καταπλακώθηκε από φύλλο πάνελ, σε δημοτικό έργο στην τοπική κοινότητα Γερακίου Αμαλιάδας.

8/2 50χρονος εργάτηςέχασε την ζωή του όταν καταπλακώθηκε από λάσπη, την ώρα που τοποθετούσε σωλήνες σε αρδευτικό κανάλι στη ΝέαΣελεύκεια Θεσπρωτίας.

14/2 Εργαζόμενος του δήμου Κεφαλονιάς στην προσπάθεια χειρισμού ανυψωτικού μηχανήματος στο παρκέ του γυμναστηρίου Αργοστολίου, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου.

14/2 Ο courier Βρέτταρος Παναγιώτης εργαζόμενος στη «speedex» έχασε την ζωή του στον δρόμο της Λ. Βουλιαγμένης, εκτελώντας δρομολόγιο για λογαριασμό της «eurobank».

20/2 Σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε 55χρονος εργάτης, όταν το χέρι του πιάστηκε μέχρι τον καρπό σε παλιά μηχανή, σε τυπογραφείο στη Μεταμόρφωση.

3/3 Ένας χειριστής εκσκαφέα και δύο ακόμα εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά στο Ορυχείο Νοτίου Πεδίου (δυτικής Μακεδονίας), έπειτα από αποκόλληση χωμάτων που έπεσαν πάνω στον θάλαμο του χειριστή.

6/3 Ο 57χρονος εργαζόμενος σε απορριμματοφόρο, Τσεμπελής Παναγιώτης, έχασε την ζωή του όταν εγκλωβίστηκε μεταξύ του οχήματος και παρακείμενου τοίχου στο Λεωνίδιο.

6/3 Συμβασιούχος εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων του δήμου Κέρκυρας, τραυματίστηκε, όταν κάδος του καταπλάκωσε το πόδι.

7/3 20χρονος εργαζόμενος σε εταιρεία ανακύκλωσης πλαστικών στην βιομηχανική περιοχή στην Τρίπολη, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χάσει το χέρι του.

9/3 Κατέληξε στο νοσοκομείο ο 22χρονος Μέμο, διανομέας  των MIKEL CAFE της Λ. Αθηνών στον Κολωνό, που είχε τραυματιστεί βαριά εν ώρα εργασίας στις 2/3.

13/3 50χρονος χειριστής γερανού έχασε την ζωή του στο εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, όταν ανατράπηκε ο γερανός και έπεσε από ύψος 20 μέτρων περίπου.

14/3 Ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο «Ελπίς», στηριζόμενος στην κουπαστή μιας σκάλας, αυτή υποχώρησε με αποτέλεσμα ο 26χρονος γιατρός να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

3/3 Σοβαρά τραυματίστηκε εργαζόμενος delivery εν ώρα εργασίας στην Ξάνθη.

4/4 Οδηγός απορριμματοφόρου έχασε την ζωή του και ο συνοδηγός τραυματίστηκε ελαφρά, έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα στην εθνική οδό Χανίων – Κισσάμου.

5/4 Ο 42χρονος οικοδόμος Xhihani Ronald σκοτώθηκε στο Γραμματικό, όταν κατά την διάρκεια φόρτωσης σκαφτικού μηχανήματος σε φορτηγό, το μηχάνημα ανετράπη και χτύπησε τον εργάτη στο κεφάλι.

10/4 Ινδός εργάτης στο εργοστάσιο «Olympia» που παράγει και επεξεργάζεται ζύμες στο Κορωπί, στην προσπάθειά του να ξεμπλοκάρει μια μηχανή, αυτή τον τράβηξε μέσα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του.

24/4 Γεωργικός ελκυστήρας ανετράπη στην Κάτω Κώμη Κοζάνης, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άντρας.

26/4 Εργάτης μηχανουργείου στην Τρίπολη τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι, όταν καταπλακώθηκε από βαρύ μηχάνημα.