Γράφαμε στις 9/12/21:

μέσα στην θανατηφόρα πανδημία οι εργαζόμενοι στα Δυτικά Προάστια βρίσκονται σχεδόν ακάλυπτοι από υποδομές υγείας. Το βάρος πέφτει στα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, τα οποία είναι υποστελεχωμένα και το προσωπικό σε αυτά εξαντλημένο και στα όρια της κατάρρευσης. Όλα αυτά την ίδια ώρα που η πανδημία θερίζει.

Ήδη οι εργαζόμενοι στο ΑΤΤΙΚΟΝ κάνουν ότι μπορούν για να καταδείξουν την εικόνα ενός νοσοκομείου που δεν αξίζει για την εργατική τάξη των δυτικών προαστίων.Δεν γίνεται και δε πρέπει να συνηθίσει ο εργαζόμενος λαός τα ράντζα ως υγειονομική φροντίδα. Δεν γίνεται και δε πρέπει να αφεθεί στην μοίρα του και στην παράδοση.

Η εφημερίδα Έθνος δίνει την εικόνα της κατάστασης με φωτογραφίες από το νοσοκομείο.

Ανακοίνωση για τις εικόνες ντροπήςεξέδωσε και η ΕΙΝΑΠστις 16/12, την οποία αντιγράφουμε παρακάτω:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ενημερώθηκε για τις τεράστιες και δραματικές ελλείψεις στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ που σε συνδυασμό με την υπερπλήρωση και τη νοσηλεία ασθενών στους διαδρόμους του νοσοκομείου δεν επιτρέπουν την παροχή των απαιτούμενων υπηρεσιών στους ασθενείς. Παράλληλα, η χρηματοδότηση του νοσοκομείου παραμένει εμφανώς ανεπαρκής για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του.

Η κατάσταση έχει γίνει μη διαχειρίσιμη λόγω της έξαρσης που έχει παρατηρηθεί στα κρούσματα της πανδημίας και τη μετατροπή κλινικών του νοσοκομείου σε κλινικέςCOVID. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το νοσοκομείο να μην επαρκεί και να έχει μόνιμα τους διαδρόμους γεμάτους με νοσηλευόμενους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, μεγάλος αριθμός θέσεων στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό εξακολουθούν, παρά τις αυξημένες ανάγκες, να μην προκηρύσσονται και να παραμένουν κενές. Το ανεπαρκές υπάρχον προσωπικό οδηγείται σε εξοντωτική υπερεργασία, προσπαθώντας να καλύψει -στόχος ακατόρθωτος- τις αυξημένες ανάγκες για παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η δε οδηγία για αναστολή του 80% των τακτικών χειρουργείων οδηγεί σε νέες καθυστερήσεις και επιβαρύνει την υγεία του γενικού πληθυσμού.

Απαιτούμε:

– Άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ένταξή τους στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών και στον ενιαίο δημόσιο σχεδιασμό.

– Να ανοίξει τώρα το Λοιμωδών και να συνεπικουρήσει στη νοσηλεία των παθολογικών περιστατικών του «ΑΤΤΙΚΟΝ» και της 2ηςΥ.Πε. εν γένει.

Η ΕΙΝΑΠ στηρίζει την επίσχεση εργασίας που έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και καλύπτει όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν.