49η μέρα

Στα πλαίσια της αντιπληροφόρησης για την απεργία πείνας του πολιτικού κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα αναδημοσιεύουμε την δήλωση του γιατρού επιλογής του, Θοδωρή Ζδούκου. Η σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει αδιάλλακτατην εκδικητική-δολοφονική της στάση απέναντι στον πολιτικό της αντίπαλο, καταπατώντας ακόμα και τους ίδιους τους νόμους της αστικής«δημοκρατίας».

Η παρακάτω ανακοίνωση αποτυπώνει την τραγική κατάσταση για την υγεία του απεργού πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα. Το ξαναλέμε:Την ευθύνη για ότι πάθει ο απεργός πείνας και δίψας την φέρει ακέραια η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η αστική τάξη της χώρας.

***

Σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου επισκέφθηκα τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, που νοσηλεύεται για δέκατη μέρα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας. Έχοντας συμπληρώσει 49 μέρες απεργίας πείνας, ο απεργός παρουσιάζει βαριά απίσχανση, γενικευμένη μυϊκή αδυναμία άμφω, αίσθημα ζάλης και σημεία αφυδάτωσης. Η υπογλυκαιμία, συνοδευόμενη από επικείμενες ηλεκτρολυτικές διαταραχές, μπορεί να αποβεί ανά πάσα στιγμή μοιραία για το μυοκάρδιο και τον εγκέφαλο.

Στη σύντομη επικοινωνία που είχα μαζί του, ενημέρωσα τον απεργό πείνας για την παρέμβαση χιλιάδων πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, τις κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τις σημαντικές δημόσιες δηλώσεις στήριξης του αιτήματός του. Μολονότι καταβεβλημένος, ο Δημήτρης Κουφοντίνας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του. Με προβληματίζουν σοβαρά οι δηλώσεις αδιαλλαξίας και εκδικητικότητας, που πληθαίνουν από την περασμένη Παρασκευή. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που τις κάνουν επιδιώκουν την επίσπευση του μοιραίου.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο 24ωρα. Δεν είναι η ώρα της μνησικακίας. Ζητώ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων να το αντιληφθούν και να αρθούν στο ύψος της περίστασης. Μια ζωή κερδισμένη είναι σημαντικότερη από οποιοδήποτε “πολιτικό κόστος”.