Συνέδριο/Φεστιβάλ 20-21/11
Ως Βίδα στηρίζουμε τη πρωτοβουλία για τη δημιουργία αντιιμπεριαλιστικού μετώπου τέχνης. Στις 20-21 Νοεμβρίου συμμετέχουμε στο συνέδριο/φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο. Παρακάτω το κάλεσμα και το πρόγραμμα του συνεδρίου και της συναυλίας.
***

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑΣΤΙΣ ΗΠΑ,ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣΕΧΘΡΟ, ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣΜΕΤΩΠΟ

Δεν μπορεί κανείς ναείναιδιεθνιστής χωρίςταυτόχρονανα αγωνίζεταιενάντια στον ιμπεριαλισμό!

“Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να απομακρύνουμε τον ιμπεριαλισμό απόπροσώπουγης και να δημιουργήσουμε έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση!”

Ο ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ,ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Διεθνισμός σημαίνει να αγωνιζόμαστεμαζίσε ένακοινό πνευματικό και ιδεολογικόπλαίσιο,για να μπορέσουμε να επιτύχουμε ενότητα, που αποτελεί τηνουσίατου ναείσαιδυνατός.Όπωςέχει πει οChe Guevara “δεν έχει σημασία πουστον κόσμο,σημασία έχεινα μπορείς να νιώθεις, στο δικό σου πρόσωπο,το χαστούκι που ρίχνεται άδικα στο πρόσωπο κάποιουάλλου“.Το μονοπάτι του κοινού αγώνα είναι ομόνος τρόπος που οι λαοί του κόσμου μπορούν να γίνουν μια δύναμη,ενάντιαστους διαχωρισμούς καιτην πολιτικήπροπαγάνδατου ιμπεριαλισμού.

Οιμπεριαλισμόςπροσπαθείνα καταστείλειτο ξεσηκωμό των καταπιεσμένων, οι εργαζόμενοι λαοί θα πρέπει να είναι σε θέση να παραμερίσουντουςτεχνητούςδιαχωρισμούςμεταξύ τους και να καταφέρουν νααγωνιστούνεμαζί.Η μόνη διέξοδος από αυτό είναι η ενδυνάμωσητου διεθνιστικού αγώνα.

ΟΒΑΣΙΚΟΣΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙΟΙ ΗΠΑΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ

Όλα τα παιδιά του κόσμου γεννιούνταιέχοντας στην πλάτη τους χρέοςστιςΗΠΑ. Στη χώρα μας, στην επικράτεια της Ανατολίας, κάθε παιδί γεννιέται με χρέος δύο χιλιάδων δολαρίων. Ο ιμπεριαλισμός είναι ένας δολοφόνος, ένας εισβολέας, ένας εκμεταλλευτής. Είναι αυτός που κάνει τους ανθρώπους να ζουν μέσα στη φτώχεια, την αδικία και την πείνα. Κλέβειτα μυαλάτης νεολαίαςμας μεταναρκωτικά.Μετά τοΔεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σφαγιάστηκανπάνω από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε 37 χώρες.Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ηπάλη κατάτου ιμπεριαλισμού.

Η τέχνη είναι ένα μέτωπο σε αυτόν τον αγώνα

Σε αυτό το μέτωπο, ας ενωθούμε ενάντια σε όλες τις επιθέσεις του ιμπεριαλισμού, ας παράγουμε για το λαό,ας αγωνιστούμε, ας προχωρήσουμε μπροστά. Κάθε νότα μας είναι ένα κάλεσμα για Αντίσταση,προκειμένου κάθε ένα από τα τραγούδια μας να φέρει ελπίδα και ηθικό στολαό. Προκειμένου οι λαοί του κόσμου να μην λιμοκτονούν και ναμηνπεινούν. Έτσι ώστε οιαγωνιστέςνα μη σφαγιάζονται.Έτσι ώστε ο αριθμός των φυλακών να μην είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των σχολείων.Για την επιστήμη για τολαό, για την εκπαίδευση για το λαό. Καλούμε τους αντιφασίστες και αντιιμπεριαλιστές καλλιτέχνες να τραγουδήσουμε όλοι μαζί τα τραγούδια της νίκης.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ/ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ20-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Στο αντιιμπεριαλιστικό συνέδριο μας θα συζητήσουμε τη δημιουργία τουΔιεθνούςΜετώπουΤέχνης.