Χθες, Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, οι ειδικευόμενοι γιατροί των Παθολογικών κλινικών του Γ.Ν.Α «Γεννηματάς» μαζί με αρκετούς Επιμελητές, παρουσία εκλεγμένων συνδικαλιστών – μελών του Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ, του Δ.Σ της ΕΙΝΑΠ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην διοίκηση του νοσοκομείου.

Ο λόγος ήταν η τρομακτική και πρωτοφανής έλλειψη ειδικευόμενων Παθολόγων γιατρών και στις τρεις Παθολογικές Κλινικές, η αφόρητη πια κατάσταση σε κάθε γενική εφημερία με εκατοντάδες εισαγωγές, πολλές να βρίσκουν κρεβάτι μετά από 24 και παραπάνω ώρες, αφού πρακτικά μονοεφημερεύουν για όλο το λεκανοπέδιο και με ελάχιστους πλέον ειδικευόμενους γιατρούς. Η πληρότητα των Παθολογικών Κλινικών ξεπερνά το 400%, ενώ οι γιατροί είναι λιγότεροι από τις προβλεπόμενες θέσεις.

Η διοίκηση γνωρίζει για όλα αυτά από τον Ιούνιο του 2022 και ξανά τον Οκτώβριο του 2022, αφού βρέθηκαν ξανά σε κινητοποιήσεις τότε.

Σε ερώτησή τους για τα παραπάνω, δηλαδή για το ποια ακριβώς μέτρα έχουν παρθεί ή ποιες κινήσεις έχουν γίνει, δεν πήραν ΚΑΜΙΑ απάντηση.

Αποφάσισαν παρέμβαση με κείμενο στους ασθενείς τους για σήμερα το μεσημέρι, όταν και θα ξεκινάει η νέα γενική εφημερία (χωρίς κενά κρεβάτια για άλλη μια φορά), και προχωρούν σε στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, 12 με 3μμ, για όλο το ιατρικό προσωπικό.

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ εκφράζει την συμπαράστασή του και καλύπτει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι συνάδελφοι μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες.

Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2023