ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017,

Από 10.30 π.μ. έως 12.30 ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ (Βασ. Γεωργίου & Ρηγίλλης) ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ NURİYE KAI ΤΟΝ SEMİH.

Η δίκη της Nuriye και του Semih ορίστηκε μετά από 2η αναβολή για την δικάσιμο στις 20-10-2017 και τόπος δικαστηρίου αυτής, οι φυλακές της SINCAN της Άγκυρας.


Το καθ’ όλα δίκαιο αίτημα των επί 226 ημέρες απεργών πείνας κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Δύο μέρες πριν από την πρώτη δικάσιμο συνέλαβαν τους δικηγόρους των απεργών και κατά την ημέρα του δικαστηρίου δεν επέτρεψαν στους απεργούς πείνας να παραστούν στο δικαστήριο, επικαλούμενοι «έλλειψη μέτρων ασφαλείας». Στην δίκη αυτή 1300 δικηγόροι δήλωσαν ότι είναι συνήγοροι υπερασπίσεως των, στην δε αίθουσα παραβρέθηκαν πάνω από 300 δικηγόροι. 

Μετά την δίκη προφυλάκισαν 14 δικηγόρους από το Νομικό Γραφείο του λαού. Η έδρα λόγω της απουσίας των κατηγορουμένων, ανέβαλε το δικαστήριο για δύο εβδομάδες.

Δύο ημέρες πριν από την ορισθείσα εξ αναβολής δικάσιμο της 28.09.2017, παρά τη θέλησή της μετέφεραν την Nuriye στα έκτακτα περιστατικά κρατικού νοσοκομείου για να εμποδίσουν την παρουσία της στην δίκη. Κατά την ημέρα του δικαστηρίου η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο για να παρευρεθεί σ’ αυτό και επιτέθηκαν σ’ αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω απ’ την αίθουσα, στην οποία είχαν μεταφέρει μόνο τον Semih. Ο Semih δήλωσε κατά την απολογία του, ότι αυτή η δίκη είναι ένα θέατρο, αναφέρθηκε δε στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και στο ρόλο της απεργίας πείνας κατά το διάστημα αυτό.

Ως τώρα με κάθε τρόπο και μέσον δεν επέτρεπαν στην Nüriye να παραστεί στο Δικαστήριο, στερώντας της το αναφαίρετο δικαίωμά της ν’ απολογηθεί. Κατόπιν όμως των πιέσεων που ασκήθηκαν από οργανώσεις, φορείς και διάφορες ομάδες εντός και εκτός της Τουρκίας, έστειλαν τον Ανακριτή στο νοσοκομείο των φυλακών. Η Nüriye δήλωσε, ότι επιθυμία της και αναφαίρετο δικαίωμά της είναι να απολογηθεί στο Δικαστήριο, «Θέλω να με ακούσουν οι απολυμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και η μάνα μου».

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όταν συμπληρώθηκαν οι 210 μέρες απεργίας πείνας, τότε μόνο άκουσε τους απεργούς και  ζήτησε απ’ την Τουρκία να δώσει εξηγήσεις, πριν απέρριπτε κάθε προσφυγή που κατέθεταν οι δικηγόροι.  

Τώρα κάθε μέρα είναι κρίσιμη για την υγεία τους και οι πιθανότητες υποχρεωτικής σίτισης είναι μεγάλες, όπως και ο κίνδυνος για την υγεία τους. Επίσης οι απεργοί πείνας δήλωσαν, ότι δεν θα δεχθούν την υποχρεωτική σίτιση και ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Είναι γνωστό ότι η φωνή αυτής της απεργίας πείνας απλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο και ότι έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ NURİYE ΚΑΙ ΤΟΝ SEMİH

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Πηγή: Περιοδικό Ο ΑΓΩΝΑΣ