Τα αστικά ΜΜΕ κάνουν ότι μπορούν για να θάψουν την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Όλος ο ιδεολογικός μηχανισμός της αστικής τάξης έχει συνταχτεί για να επιβληθεί ο νόμος της σιωπής. Η κυβέρνηση έχει απαγορέψει να διαδηλώνει το κίνημα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα. Όμως, παρά τα εμπόδια που βάζει ο κρατικός μηχανισμός, πληθαίνουν σ’ όλη την Ελλάδα οι φωνές για Αλληλεγγύη στον Δ. Κουφοντίνα και μαζικοποιούνται διαρκώς οι δράσεις αλληλεγγύης.

Την ευθύνη για ότι πάθει ο απεργός πείνας Δ. Κουφοντίνας την φέρει ακέραια η κυβέρνηση της ΝΔ και η αστική τάξη της χώρας. Η εργατική τάξη και ο λαός μας ας εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Ως πολιτική συλλογικότητα, συμβάλλοντας στην αντιπληροφόρηση, αποφασίσαμε να μοιράσουμε σε γειτονιές της Αθήνας και σε καθημερινή βάση το κείμενο του Δ. Κουφοντίνα με τους λόγους που ξεκίνησε την απεργία πείνας, έτσι ώστε να μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να διαβάσει ατόφια τη φωνή του απεργού πείνας. Χωρίς τις λάσπες και τα ψέματα που αραδιάζουν καθημερινά οι κονδυλοφόροι της πλουτοκρατίας για τον πολιτικό κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα.

***

Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς, σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ. Χρυσοχοίδης, για να θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021