ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.
Η δίκη της Nuriye και του Semih ορίστηκε μετά από 2η αναβολή για τις 20-10-2017, στις φυλακές της SINCAN της Άγκυρας.

Το καθ’ όλα δίκαιο αίτημα των, κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης και πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, επί 226 ημέρες απεργών πείνας, είναι να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

Δύο μέρες πριν από την 1η δικάσιμο συνέλαβαν τους δικηγόρους των απεργών και κατά την ημέρα του δικαστηρίου δεν μετέφεραν τους απεργούς πείνας στο δικαστήριο, επικαλούμενοι «έλλειψη μέτρων ασφαλείας». Στην δίκη αυτή 1300 δικηγόροι δήλωσαν ότι είναι συνήγοροι υπερασπίσεως των απεργών. Στην αίθουσα παραβρέθηκαν πάνω από 300 δικηγόροι. Μετά την δίκη προφυλάκισαν 14 δικηγόρους απο το Νομικό Γραφείο του λαού. Η έδρα λόγω της απουσίας των κατηγορουμένων, ανέβαλε το δικαστήριο για δύο εβδομάδες.

Δύο ημέρες πριν από την ορισθείσα εξ αναβολής δικάσιμο της 28.09.2017 για να εμποδίσουν την παρουσία της στην δίκη, παρά τη θέλησή της και την επιθυμία της να εμφανισθεί στο δικαστήριο μετέφεραν την Nuriye στα έκτακτα περιστατικά. Κατά την ημέρα του δικαστηρίου η αστυνομία σταμάτησε τα λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο για να παρευρεθεί σ’ αυτό και επετέθηκαν σ’ αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω απ’ την αίθουσα, στην οποία είχαν μεταφέρει μόνο τον Semih. Ο Semih δήλωσε κατά την απολογία του, ότι αυτή η δίκη είναι ένα θέατρο και αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και στο ρόλο της απεργίας πείνας κατά το διάστημα αυτό.

Τώρα κάθε μέρα είναι κρίσιμη για την υγεία τους και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υποχρεωτικής σίτισης. Οι απεργοί πείνας δήλωσαν ότι δεν θα δεχθούν την υποχρεωτική σίτιση και ότι θα συνεχίσουν την απεργία τους μέχρι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους.

Είναι γνωστό ότι η φωνή αυτής της απεργίας πείνας απλώθηκε σ’ όλο τον κόσμο και ότι έγινε σύμβολο αντίστασης κατά των μέτρων έκτακτης ανάγκης.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ/ΟΛΕΣ

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ 20 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΤΗΝ NURİYE ΚΑΙ ΤΟΝ SEMİH

ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΠΕΙΝΑΣ! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ !

Η NURIYE KAI O SEMIH ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία

Πηγή: Αντίσταση στις Γειτονιές