Την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν επίσημα το σύνολο της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ σκοπεύουν να μεταφέρουν εκεί την αμερικάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ. Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές εγκαταλείπουν τη γλώσσα της «διπλωματίας» και των «ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων», ικανοποιώντας πλήρως τις ορέξεις του σιωνιστικού λόμπι, τους διακαείς πόθους των ισραηλινών κατακτητών. Όλες οι αποφάσεις του ΟΗΕ από το μακρινό 1948 γίνονται μέσα σε μια στιγμή κουρελόχαρτα μετά την προκλητική απόφαση των ΗΠΑ.


Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να ξεχνάμε την συνενοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μια σειρά από κυβερνήσεις δυτικών χωρών, με την συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις προηγούμενες των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αντί να θέσουν στη διεθνή απομόνωση το Ισραήλ για τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου και κατοχής στην Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, έσπευσαν να το υποστηρίξουν με διμερείς επαφές, υποδοχή του μακελάρη πρωθυπουργού Νετανιάχου, σύσφιξη οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών σχέσεων.

Όταν ο Τσίπρας είχε συναντήσει τον Τραμπ στις ΗΠΑ πριν μερικούς μήνες, είχε δηλώσει: «Μπορεί ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο Τραμπ την πολιτική να μοιάζει ορισμένες φορές διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό». Ο Τσίπρας ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν η πρώτη κυβέρνηση, διαβολικά πρωτοπόρα, που υιοθέτησε πλήρως τη σιωνιστική κατοχική προπαγάνδα για το στάτους της Ιερουσαλήμ. Ο ίδιος ο δημαγωγός Τσίπρας, που πριν γίνει πρωθυπουργός κατέβαινε σε πορείες υπέρ της Παλαιστίνης για τα ψηφαλάκια, έφτασε στο σημείο να γράψει στο βιβλίο επισκεπτών του σιωνιστή προέδρου, ότι η Ιερουσαλήμ είναι ιστορική πρωτεύουσα του Ισραήλ! Ο ξεδοντιασμένος λαοπλάνος Τσίπρας αφού ψήφισε και με τα δυο χέρια τα μνημόνια που του σέρβιραν, δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάει ένα βήμα πιο μπροστά και από τους εμπνευστές των μνημονίων. Καμία κυβέρνηση δεν είχε τολμήσει ως τότε να κάνει τέτοια ανιστόρητη δήλωση. Ο Τσίπρας τώρα δικαιώνεται, μετά την κίνηση Τραμπ!
Η προκλητική απόφαση των ΗΠΑ δεν έμεινε αναπάντητη από τους Παλαιστίνιους. Οι οργανώσεις της Αντίστασης, οπλισμένες με την οργή του παλαιστινιακού λαού, κάλεσαν σε τριήμερη αναμέτρηση με στους σιωνιστές και τους Αμερικάνους. Την Πέμπτη οργανώθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις σε Γάζα και Δυτική Οχθη, με συγκρουσιακό χαρακτήρα, ενώ για σήμερα Παρασκευή, που είναι μέρα προσευχής των μουσουλμάνων, οι πρεσβείες των ξένων χωρών στο Ισραήλ προειδοποίησαν το προσωπικό τους να περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις, ακόμα και στο Τελ Αβίβ, καθ’ υπόδειξη του ισραηλινού κράτους.
Οι σιωνιστές φοβούνται πιθανό χτύπημα από παλαιστίνιους μαχητές ακόμα και εκτός Δυτικής Όχθης και Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Ο σιωνιστικός στρατός προετοιμάζεται για τα χειρότερα. Το ζήτημα της Ιερουσαλήμ ήταν που πυροδότησε τη δεύτερη Ιντιφάντα το 2001, μετά τη βεβήλωση του τεμένους Αλ Ακσα από τον Σαρόν. Η πρόκληση Τραμπ μπορεί να πυροδοτήσει μια νέα εξέγερση της παλαιστινιακής νεολαίας στη Δυτική Όχθη.
Χτες το βράδυ δυο ρουκέτες έπληξαν τους σιωνιστικούς εποικισμούς του Ασκελόν και Σντερότ. Ο σιωνιστικός στρατός ανταπάντησε με πυρά πυροβολικού στις γειτονιές της Αλ-Ζαϊτούν στη πολιορκημένη Γάζα.
Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να δείξουμε την ειλικρινή μας αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.
  • Αλληλεγγύη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση!
  • Τερματισμός όλων των σχέσεων της χώρας μας με τους σιωνιστές μακελάρηδες!
  • Η Παλαιστίνη θα είναι ξανά ελεύθερη «από το ποτάμι ως τη θάλασσα», με την ιστορική της πρωτεύουσα, την Ιερουσαλήμ!
  • Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη και συνένοχη στο διαρκές έγκλημα της ισραηλινής κατοχής.