Λάβαμε από συντρόφισσα το παρακάτω κείμενο-ενημέρωση για ακόμα ένα εργοδοτικό έγκλημα στον κλάδο των κούριερ, αυτή τη φορά στην Αλεξανδρούπολη:

Άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημασημειώθηκε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου όπου ο φίλος και διανομέας ΑντώνηςΠ. έχασε τη ζωή του στον περιφερειακό Αλεξανδρούπολης όταν για άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και προσέκρουσε σε κολώνα. Τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο Π.Γ.Ν.Α. όπου και κατέληξε.

Χρόνια διανομέας, πέρασε απόόλες σχεδόν τις εργασιακές γαλέρες των ταχυμεταφορών κυνηγώντας το μεροκάματο του “τρόμου”, παλεύοντας για τα αυτονόητα και παίζοντας τη ζωή του κορώνα-γράμματα με 10ωρα και 12ωρα στο δρόμο.Πάνταχαμογελαστόςαλλά και πάντα “υπό πίεση” πάνω στο μηχανάκι του καθώς η εργοδοσία πιέζει και “χρονομετρεί”.
Οι διανομείς προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο φόρτο εργασίας που έχειδημιουργηθεί λόγω της πανδημίας σε εξαντλητικούς ρυθμούς εντατικοποίησης, κάτω από αντίξοες και επικίνδυνεςσυνθήκες με τους περισσότερους να εργάζονται είτε μερικώςασφαλισμένοι, είτε πλήρως ανασφάλιστοι, με πετσοκομμένα επιδόματα, δώρα, κυριακάτικη και νυχτερινή εργασία και με απλήρωτες υπερωρίες.
Τα εργατικά “ατυχήματα” σπάνιακαταγράφονταιως εργατικά καθώς στην πλειοψηφίαοι εργαζόμενοι είναι είτε πλήρως ανασφάλιστοι είτε αδήλωτοι την ώρα του “ατυχήματος”.
Δεν πρόκειται για “ατυχήματα” αλλά για δολοφονίες εργατών και εργατριών στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών. Η οργάνωση των εργατών σε ταξικά σωματεία και εργατικές ομάδες είναι επιτακτικό καθήκον. Ο Αντώνης είχε εργαστεί στην ACS και στη Speedex. Ήταν η πρώτη μέρα δουλειάς του Αντώνη στη Γενική Ταχυδρομική…
Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και στους φίλους του.
Ε.