Τριάντα οχτώ χρόνια εγκλεισμού!

ΗΔικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίστασηθεωρούσε πάντοτε την υπόθεση τουΖορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλάαναπόσπαστο κομμάτι της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και στον απελευθερωτικό του αγώνα. Ο λιβανέζος επαναστάτης υπήρξε μαχητής αυτού του αγώνα και τις συνέπειες της συμμετοχής του αντιμετωπίζει, έγκλειστος στις γαλλικές φυλακές επί 38 χρόνια, ο παλαιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη.

ΟΣαΐντ Μπουαμαμάσυγκέντρωσε σ’ αυτό το βιβλίο όλο το υλικό της Υπόθεσης Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να πληροφορηθεί τα πάντα για τον αγώνα του Αμπνταλλά, για την προσωπικότητα και τις ιδέες του, για την οργάνωση των τρομοδικών από το γαλλικό κράτος, για την «επεξεργασία» της γαλλικής «κοινής γνώμης» από τον Τύπο κτλ. Η μετάφρασή του στα ελληνικά ήταν αυτονόητη υποχρέωση.

Ευχαριστούμε τον Σαΐντ Μπουαμαμά που αγκάλιασε θερμά από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια.

Ευχαριστούμε τις εκδόσειςPremiers Μatins de Novembre, που μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς τα δικαιώματα για την ελληνική έκδοση.

Ευχαριστούμε τονΔημήτρη Κουφοντίναπου έγραψε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση.

Η μετάφραση, η επιμέλεια, η διόρθωση, ο γραφιστικός σχεδιασμός και η σελιδοποίηση έγιναν από μέλη και φίλους της Δικτύωσης χωρίς καμιά αμοιβή. Η τιμή του βιβλίου καλύπτει αποκλειστικά τα τυπογραφικά έξοδα. Η έκδοση είναι μη κερδοσκοπική και σκοπό έχει να κυκλοφορήσει το βιβλίο όσο γίνεται πιο πλατιά στην Ελλάδα, ως ελάχιστη συνεισφορά αλληλεγγύης στον αγώνα για την απελευθέρωση του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά.

Ο Σαΐντ Μπουαμαμά έχει βάλει στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου (Συμπέρασμα) τον τίτλο:2021: Χρονιά απελευθέρωσης του Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά. Φτάσαμε στα μισά του 2022 και ο Ζορζ παραμένει στη φυλακή. Το γεγονός αυτό μας επιφορτίζει με την υποχρέωση να εντείνουμε την αλληλεγγύη για να καμφθεί η εκδικητική αδιαλλαξία του γαλλικού κράτους και των συμμάχων του.

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

palestineresist.gr@gmail.com