Συμβαίνουν τόσα στην καπιταλιστική επικράτεια που όσο «αθώα» και «ηρωικά» παρουσιαστούν από καλοθελητές και συμφεροντολόγους, από εκπροσώπους του lifestyle και της αστικής τάξης αυτά δεν μπορούν να κρύψουν την δυσωδία του συστήματος που τα εκτρέφει.
Ενώ το φιάσκο των ολυμπιακών αγώνων των πολυεθνικών συνεχίζεται στο Ρίο με τα φτωχά λαϊκά στρώματα εκεί να μην τρώνε την καραμέλα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας που καμιά καλυτέρευση δεν θα έχει για τους ίδιους, εδώ στην Ελλάδα της δύσης «ανακαλύψανε» πάλι ηρωισμούς και «εθνικές υπερηφάνιες».
Ο λόγος για την αθλήτρια και πλέον ολυμπιονίκη του μέχρι χθες άγνωστου σπορ της σκοποβολής Άννας Κορακάκη. «Σαν δαφνοστεφανωμένη ολυμπιονίκης στην αρχαιότητα», «χρυσό κορίτσι», «μας έκανε εθνικά υπερήφανους» και άλλα πολλά χαριτωμένα από κάθε κάστα ανθρώπων. Λίγο οι κυβερνώντες, λίγο οι δημοσιογράφοι, λίγο ο απλός κόσμος που με τα «απλά» χαίρεται, θα γέμιζε την όποια Κορακάκη με δάφνες και κλαδιά ελιάς.
Οι νέοι και νέες όμως που καθημερινά αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς πλάτες, για να πετύχουν σκοπούς και όνειρα, έχουν χρέος να μην «ψαρώνουν» από φιέστες. Να γίνονται αποδέχτες των επιτευγμάτων τους , στολίζοντας τα με αρνήσεις ουσιαστικές απέναντι σε ότι σάπιο τους πλασάρουν οι αστοί καλοθελητές, οι οποίοι δεν είναι μόνο οι «επίσημοι» του κράτους αλλά και όλος ο συρφετός που εσωκλείει την αστική ιδεολογία.
Σίγουρα στην ταξική κοινωνία δίνονται αγώνες, γεννιούνται επιτεύγματα σε πολλούς τομείς με προσωπικό κόπο και θυσίες, χωρίς κανένα χέρι βοηθείας. Οι καπιταλιστές και το κράτος τους θα τρέξουν να μοιραστούν τις επιτυχίες, αλλά ποτέ τις προσπάθειες που θα φέρουν αυτές, γιατί δεν είναι κερδοφόρες. Το εκμεταλλευτικό σύστημα στηρίζει μόνο ό, τι φέρνει κέρδος και θα «αγκαλιάσει» μόνο ό, τι έχει ήδη αναγνωριστεί, για να το αφομοιώσει και να το καπηλευτεί.
Ο αθλητισμός πρέπει να υπάρχει στις ζωές μας- στις ζωές των νέων, δεν είναι προνόμιο λίγων και δεν μπορεί να γίνεται προϊόν κερδοφορίας και lifestyle. Χρειάζονται αθλητικές υποδομές, στάδια ανοιχτά για όλους και όχι τσιφλίκι εταιρειών. Κάποια από αυτά θα έπρεπε να γίνονται απαιτήσεις από τα παιδιά του αθλητισμού ώστε να κάνουν τα επιτεύγματά τους διεκδικήσεις.